• Братоев и Борисов RSS
  • Братоев и Борисов във Facebook
  • Братоев и Борисов в Twitter

Кандидат-шофьорите ще решават листовки на таблети от март 2013г.

От март следващата година кандидат-шофьорите ще решават теоретичните изпити и по електронен път. Това обаче може да доведе до нови, по-високи цени на курсовете, предупреждават от бранша. Причината е, че автошколите трябва да си купят таблети, на които да изпитват курсистите.

Първоначално автошколите трябва да подготвят таблети само за една четвърт от курсистите във всяка група. Листовките ще се решават изцяло електронно едва през 2016-та година. Дотогава курсистите ще могат да избират дали да попълват тестовете на хартия или на таблет, като проверката и при двата варианта ще става чрез електронно сканиране на отговорите. Въпросите ще са еднакви и в двата случая, а решаването им ще се следи от камери.

Според министъра на транспорта Ивайло Московски три години е оптималният срок, в който автошколите трябва да напаснат своята система, така че изпитите да се провеждат напълно електронно.

От бранша приемат промените, но са категорични, че инвестициите в новите устройства ще оскъпят курсовете. От своя страна, автоинструкторите настояват и за повече практически часове за курсистите.

Младите водачи ще могат да държат практически изпити вече и извън областните градове.

11.01.2013 / източник: novanews.bg

Пишете на кирилица!

Коментари, написани неграмотно и на латиница, няма да бъдат одобрявани.