• Братоев и Борисов RSS
  • Братоев и Борисов във Facebook
  • Братоев и Борисов в Twitter

До два месеца на страницата на МВР в интернет трябва да бъде публикувано разположението на всички пътни камери, следящи за безопасността на движението по пътищата

До два месеца на страницата на МВР в интернет трябва да бъде публикувано разположението на всички пътни камери, следящи за безопасността на движението по пътищата. Това предвиждат разпоредби на ресорния министър Цветлин Йовчев за създаването на нова организация на работата на „Пътна полиция“.

Онлайн трябва да са видни и местата, където ще се разполагат мобилните устройства.

В двумесечен срок трябва да бъде направен пълен преглед на всички ограничения, включително на тези, които посочват каква е максимално допустимата скорост, разрешена от закона. Тези, които се сметнат за ненужни, ще бъдат премахнати, гласи заповедта на министъра.

От ведомството обясниха, че разположението на автопатрулите и техническите средства за контрол на безопасността на движението ще е предшествано от анализ на риска от произшествия.

Превенцията на тежките пътни инциденти ще е акцент в новия подход, посочиха от МВР. Целта на новата организация е водачите да бъдат предупреждавани и предпазвани от рисковете на пътя.

Основен критерий за оценка на дейността на служителите от „Пътна полиция – КАТ“ ще бъде намаляването на пътно-транспортните произшествия, на загиналите и ранените.

30.06.2013 / източник: novanews.bg

Пишете на кирилица!

Коментари, написани неграмотно и на латиница, няма да бъдат одобрявани.