• Братоев и Борисов RSS
 • Братоев и Борисов във Facebook
 • Братоев и Борисов в Twitter

Автошкола „Братоев и Борисов” провежда и допълнително обучение за частично възстановяване на контролни точки (1/3 от общия брой контролни точки 39), т.е. кандидатът възстановява до 13 контролни точки. Обучението се провежда всяка събота, а продължителността е 6 учебни часа. Кандидатите могат да възстановяват контролни точки веднъж на 12 месеца.

ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА КОНТРОЛНИ ТОЧКИ

Веднъж годишно всички водачи, изгубили част от контролните си точки, могат да преминат курс за възстановяване на отнети контролни точки от КАТ. Такъв курс ние провеждаме всяка събота, с продължителност 6 учебни часа. Още същия ден Автошкола „Братоев и Борисов” издава Удостоверение за преминато обучение.

Записването за курс за възстановяване на контролни точки става всяка седмица до четвъртък с копие на лична карта, шофьорска книжка и контролен талон (акт).

ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ПРАВА

За всички онези водачи, които са изгубили правоспособността си за управление по чл. 157 от ЗДвП (загуба на пълния брой контролни точки), ние организираме курсове за възстановяване на права. Последователността на възстановяваните категории е същата, както и при придобиването им: „В”, „С”, „СЕ”.

Ако желаете да бъдете включени в такъв курс, е необходимо предварително да сте си върнали свидетелството за управление в МВР по местоотчет. До изпит биват допуснати само кандидатите, при които са минали поне 6 месеца от връщането на шофьорската книжка в МВР.

Курсовете за възстановяване на права включват само теоретична част – участие в теоретичен курс, полагане на вътрешен изпит по теория и официален изпит пред ДАИ.
Часове по управление на автомобила не са задължителни. Кандидатите подлежат само на вътрешен изпит по управление и официален изпит пред ДАИ.

„Пътна полиция” въведе нова практика, за да стимулира водачите да не нарушават правилата за движение. Златен талон може да получи всеки шофьор, който в продължение на шест години няма нито едно регистрирано нарушение. Той може да ви спаси от отнемане на точки за едно нарушение, като преминаване на червен светофар или неспазване на знака „Стоп“, например. Тогава ви се отнема златният и ви се връща обикновеният талон. Глобата за извършеното нарушение обаче ще трябва да си платите.

За да се сдобиете с такъв талон, трябва да подадете заявление в КАТ, струващо четири лева. След проверка в системата ви издават документа.

6 коментара


 1. Илиян Димитров каза:

  Добър ден! Искам да попитам каква е таксата и само 1 ден ли се провежда това занятие за възтановяване на точки, къде се провежда и как става записването? Благодаря предварително!

  • Братоев и Борисов каза:

   Възстановяването на контролните точки се провежда в съботен ден, с предварително записване при нас. Документите, които са необходими за записването, са: копие на лична карта,,копие на свидетелство за управление (тези копия се правят при нас), копие на контролен талон (или акт) и справка от КАТ, че не дължите парични наказания. Обучението се провежда във фирмата,от 08:00 ч. до 12:50 ч. Присъствието на кандидатите е задължително! Цената на това допълнително обучение е 70 лв. Желателно е записването да стане 3-4 дни преди самото обучение.
   Поздрави.

 2. Георги Георгиев каза:

  Здравейте ,интересува ме цената на курса и изпита за възстановяване на права.Къква е процедурата?
  Благодаря предварително.

  • Братоев и Борисов каза:

   Здравейте г-н Георгиев, възстановяването на права се извършва за всяка една категория. За да възстановите първо кат.В, трябва да са минали 6 месеца от отнемането на свидетелството Ви за управление и да сте положили успешно психологическо изследване (психо тест). След това Ви включваме в курс. По наредба Вие (с отнети права по чл.157, ал.4) подлежите на задължително обучение по теория (36 учебни часа по безопасност на движението) и 1 мото час по практика. Цената за възстановяване на кат.В е 180 лв. с включени изпитни такси (теория и практика). Отделно е възстановяването на останалите категории- С, С+Е и т.н.(в зависимост от притежаваните от Вас категории). Ако желаете да Ви запишем за психологическо изследване, трябва да дойдете при нас на място. За повече информация тел.0878/928 401. Поздрави.

 3. Георги Димитров каза:

  Здравейте. Извърших нарушение по чл. 171, т. 2 буква ж) – управление на МПС без заплатена винетна такса. За това нарушение следва ли да ми се отнеме „Златния контролен талон“?

  • Братоев и Борисов каза:

   Здравей Георги,
   това дали да ти се отнеме златния контролен талон не го решаваме ние. Решението се взема от началника на длъжностното лице, съставило акта.
   Поздрави.

Пишете на кирилица!

Коментари, написани неграмотно и на латиница, няма да бъдат одобрявани.