• Братоев и Борисов RSS
  • Братоев и Борисов във Facebook
  • Братоев и Борисов в Twitter

психологическо изследванеНаредба №36 от 2006г. определя изискванията за психологическа годност и условията и реда за провеждане на психологическите изследвания на кандидати за придобиване на правоспособност за управление на МПС, на водачи на МПС и на председатели на изпитни комисии.

С промените, които Министерството на транспорта предвижда, ще се облекчат изискванията към водачите на автобуси, товарни и таксиметрови автомобили. Те вече ще трябва да преминават психологическо изследване, само ако свидетелството им за правоуправление е отнето поради причиняване на тежко ПТП или управление под въздействието на алкохол или наркотици.

Според сега действащата наредба, удостоверението за психологическа годност на водачите на автобуси, камиони и таксита е валидно за срок три години от датата на неговото издаване с изключение на случаите, в които се издава след навършване на 65-годишна възраст на лицето. Тогава валидността на удостоверението е една година.

Предложението за промени в проверките на психологическата годност на водачите е подписано от зам.-министъра Николай Найденов и е направено по искане на бизнеса. През миналата година са направени психологически изследвания на 70 979 шофьори, от които негодни да управляват са се оказали само 73.

Пишете на кирилица!

Коментари, написани неграмотно и на латиница, няма да бъдат одобрявани.