• Братоев и Борисов RSS
  • Братоев и Борисов във Facebook
  • Братоев и Борисов в Twitter

Отпадат контролните талони към шофьорските книжкиМинистърът на електронното управление Божидар Божанов смята, че контролният талон (син или златен), който върви с шофьорската книжка, е пример за две законодателни промени.

„Първо – отпадане на синия талон като такъв, от него няма нужда. Той е абсолютно излишен и трябва да отпадне в максимално кратък срок. Другото интересно е, че върху него има печат, а моя работа ще е да отпадне изискването за печати в администрацията. А базата данни вече я има и пътните полицаи, например, могат да я използват. Защитата на данните там е много важна и всеки гражданин ще има достъп до историята за достъпа на своите данни. Кой, кога и на какво основание е разглеждал неговите данни. Ще може да се абонирате и за известие, ако някой прочита данните ви, спират ви полицаи – след 2 минути пристига SMS, че някой е видял данните ви за шофьорската книжка“, подчерта той.

Попитан как ще осигурят по-бърза регистрация на автомобил, министърът на електронното управление отговори:

„Със сигурност ще може да се запазва час за канал онлайн, всичко останало ще може да се плати онлайн – плащане на такси, включително екотаксите. Има и друга опция, която да обсъдим с колегите от МВР – изобщо да не се минава на канал, а да се минава на произволно ГТП в 7-дневен срок.“

източник: bgonair.bg

Пишете на кирилица!

Коментари, написани неграмотно и на латиница, няма да бъдат одобрявани.