• Братоев и Борисов RSS
  • Братоев и Борисов във Facebook
  • Братоев и Борисов в Twitter

Професията на човека до голяма степен играе роля при управлението на автомобил

Какво е поведението на шофьора зад волана и има ли връзка професията му с това? Според британската застрахователната компания Tiger – една от водещите за автомобилно застраховане – професията на човека до голяма степен играе роля при управлението на автомобил.

Тези дни тя публикува резултатите от свое изследване за връзката между упражняваната професия и шофьорските умения. Проучването е изготвено след анализ на над 270 000 автомобилни застраховки, направени в последно време, като се разглежда връзката между 313 различни професии, средно годишно изминатите километри и броя на шофьорите, получили наказания за нарушения по време на управление на автомобил.

Резултатите са изненадващи. Проведеното изследване показва, че хореографите и професионалните танцьори – най-вече балерините, най-малко спазват правилата за движение по пътищата. Те биват глобявани средно на всеки 35 000 км.

Също така в топ 10 на професиите за отнемане на точки и свидетелства за управление на МПС са работещите в транспортните фирми, медицински сестри, акушерки, директори на погребални бюра, архитекти и геодезисти.

Това сравнение е направено сред анкетираните представители на тези професии, които според изследването са санкционирани за неправилно шофиране средно на всеки 80 000 км.

В края на класацията за Великобритания – близо 200 000 км без глоба, е постижението на зъботехниците, служителите в правни институции и колкото и странно да звучи – бодигардовете и студентите.

Служителите на закона, според изследването, не са сред примерните шофьори, които спазват Закона и Правилника за движение по пътищата. Съдиите и адвокатите заемат едва 30-о място, докато полицейските служители са на незавидното 196-то място. Вероятно защото санкциите при нарушение са преди всичко в техни ръце.

източник: trud.bg

Пишете на кирилица!

Коментари, написани неграмотно и на латиница, няма да бъдат одобрявани.