• Братоев и Борисов RSS
  • Братоев и Борисов във Facebook
  • Братоев и Борисов в Twitter

Жените официално вече са обявени за по-добри зад волана

Може би болшинството от мъжете няма да се съгласят с това становище, но жените официално вече са обявени за по-добри зад волана, след щателно социологическо проучване, съобщава британският вестник „Daily Express“ („Дейли Експрес“).

Представителките на нежния пол по-рядко надвишават максимално допустимата скорост, не натискат спирачките така внезапно и избягват опасностите на пътя по тъмно, като карат значително по-рядко нощно време в сравнение с мъжете. Екип от експерти е установил, че като цяло жените шофират с до 20% по-безопасно от мъжете.

Данните за изследването са били събирани от записи на черни кутии от колите на 19 000 автомобилисти, използвани за наблюдаването на над 40 милиона пътувания, през които са били изминати 154 милиона мили в продължение на четири години. Половината души зад волана били мъже, а другите 50% – жени.

След анализа на информацията било установено, че дамите шофират с 28% по-рядко нощем и превишават максимално допустимата скорост с 12% по-малко от представителите на силния пол.

Новината идва един месец преди влизането в сила на европейска директива, която ще забрани половата дискриминация за застрахователни цели.

източник: edna.bg

Пишете на кирилица!

Коментари, написани неграмотно и на латиница, няма да бъдат одобрявани.